Ford Transit camper ombouw

Welkom bij onze Ford Transit camper ombouw!  Bereid je voor op een rondleiding waarin we je meenemen in onze ontwerpkeuzes en gluur lekker naar binnen. Raak je geïnspireerd voor je eigen project? Laat het ons weten, we horen graag over jouw vanlife droom.

Video afspelen
Ford Transit camper ombouw

Van bestelbus naar
Ford Transit camper

In een vorig leven was onze Ford Transit camper een bestelbus voor een elektronica verhuurbedrijf. De laadklep zat er zelfs nog op. Is het je opgevallen dat de deur aan de ‘verkeerde’ kant zit? Goed gezien! Deze camper bouwden we namelijk in Australië.

Type L2H3 (Lengte 2, hoogte 3)
Onze Ford Transit camper type L2H3 past nog net in een parkeervak. De stahoogte na het plaatsen van plafond en vloer is 1,83 meter.

Ford Transit camper ombouw Wensenlijst

“Nou, dat wordt een vrachtwagen” riep Joost halverwege het maken van de wensenlijst. En wat denk jij als je het lijstje zo ziet? Past dit in een bestelbus?

Ik zal je vast verklappen dat na veel schetsen en breinbrekers Joost en ik alle wensen verwerkt hebben in het ontwerp.

De wensenlijst was een belangrijke stap in ons ontwerpproces. Die heeft een groot deel van het ontwerp en het resultaat bepaald.

Lees ook: Bus ombouwen tot camper in 10 stappen

Ford Transit camper bank

Zitplek voor zes

Het is fantastisch dat je tijdens roadtrips (nieuwe) vrienden kan uitnodigen in je camper. Wanneer het buiten regent zetten we het eten, de verhalen of spelletjes gewoon binnen door. En jawel hoor, er is meer dan genoeg ruimte. 6 volwassenen past prima.

Opstelling
De zithoek bestaat uit twee banken van 1.90 meter die je kan omtoveren tot een ‘U’. Zo creëer je een chille loungebank, maar blokkeer je natuurlijk wel de mooie doorgang naar buiten.

Camper keuken
Camper keuken lade
Ford Transit camper keukenrek

Kijkje in de keuken

Ik ben gek op koken en in ons keukentje is koken helemaal een feest. Eenpansgerechten zijn mijn specialiteit, dus die 2 pitten zijn meer dan genoeg.

Alles uit de keuken halen
Om optimaal gebruik te maken van de beperkte ruimte hebben we wat slims bedacht. Een uitschuifbaar aanrecht. Dit maakt ons aanrecht bijna 2x zo groot!

Onder het extra aanrechtblad ligt het bestek en een snijplank. De spoelbak heeft een invallende deksel zodat ook hier het aanrecht doorloopt.

Thuis in een Ford Transit camper

Vanlife Platform camper deurmat
Een deurmat geeft mij een gevoel van welkom. Misschien omdat het er vaak letterlijk opstaat? Bij ons in de camper ben je ook zeker welkom en dus mocht een deurmat niet ontbreken.
Camper planten
Door de plantjes krijg je het gevoel dat het groen van buiten doorloopt naar binnen. Het was wel even zoeken naar plantjes die het overleven..
Vanlife Platform camper deurmat
Een boekenkast is echt een must. Nou voorruit ‘kast’ kan je het amper noemen, maar ik heb er wel twee! In ‘het wandje’ vind je de andere. Is het geen plaatje geworden?
Ford Transit camper bed
Ford Transit camper bed systeem

Slapen in een Transit

In minder dan 2 minuten toveren we de zithoek om tot master bedroom. Door de zithoek, het logeerbed en de grote opbergruimte is er simpelweg geen plek voor een vast bed.

Is het vervelend om elke avond je bed klaar te maken? Mwah, niet echt. Het scheelt dat Joost en ik tegelijk naar bed gaan.

Bed opmaken
Het tafelblad met nog twee platen leggen we op de balkjes. En alsof het er voor gemaakt is passen de rugkussen precies in het middenstuk. ‘Tadaa’ een bed van 140cm x 190cm.

Ford Transit camper voor 3 personen

3 persoons camper

Iemand noemde onze Ford Transit ombouw eens een Zwitsers zakmes. “Overal zitten functies of handige dingetjes verstopt.” En zo ook het logeerbed.

Het derde bed
Het logeerbed is een lade van 75cm x 185cm die je onder de zithoek vandaan trekt. Het eerste stukje vloer van het ‘zithoek plateau’ is een luik. Deze haal je weg zodat de logee voldoende beenruimte heeft.

Opbergen in de Ford Transit camper

Camper Ford Transit
De ruimtes onder de banken zijn groot. Het diepste stuk is 1.50 meter en daarmee diep genoeg voor onze kitesurfboards.
Transit Camper kleine vakjes
Het is best een uitdaging om de bus georganiseerd te houden. Deze vakjes naast het bed zijn ideaal om kleine objecten in op te bergen.
Lades in Ford Transit camper - Vanlife Platform
In het zitmeubel zitten vijf lades. Joost en ik hebben ieder een kledinglade van 50x50 centimeter. Met dank aan 'Marikondo' is dit genoeg.

Pssst! Er zit een geheim vak in de bus.
Een rugtas past er met gemak in. Denk jij te weten waar die zit?

Ford Transit camper laadklep

Transit terras

We hebben de laadklep gehouden. Het is het ideale terras en een handig opstapje van buiten naar de woonkamer.

Bouw ook vol zelfvertrouwen aan jouw vanlifedroom

Zo kunnen wij je helpen om jouw droomcamper te realiseren:

(Samen) aan de slag in de Camper Werkplaats

Onder begeleiding aan je camper bouwen. Met gereedschap leren werken. Je plan voorleggen. Of zelfstandig gebruik maken van de werkplaats en de machines.

Van bus tot droomcamper cursus

Coming soon! De online cursus waarin je alles leert om zelf je camper te bouwen. Schrijf je nu in voor de wachtlijst en krijg als eerste toegang.